Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistys ry.

Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistys ry. hakee vuoden määräaikaiseen tehtävään hankevetäjää

Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistys on vuodesta 1951 lähtien toiminut paikallinen luonnonsuojeluyhdistys. LHLY ry toimii Lounais-Hämeen alueella (Forssa, Humppila, Jokioinen, Somero, Tammela, Urjala ja Ypäjä). Yhdistyksen toiminnan kulmakivet ovat rauhoitus- ja suojelutoiminta, ympäristökasvatustyö sekä tutkimus- ja museotoiminta. Jäseniä yhdistyksellä on noin 900. Yhdistys ylläpitää lisäksi Forssan luontomuseota.

Hankevetäjä työskentelee Luonto lähellä -esiselvityshankkeessa. Hankkeen tavoitteena on kartoittaa yhdistyksen ja museon nykyinen lapsi- ja nuorisotoiminta, kehittää sitä eteenpäin eri yhteistyötahojen kanssa, pilotoida lupaavimmat toimintamuodot sekä raportoida hanke.

Tehtävässä pärjätäksesi sinulla täytyy olla:

  • Tehtävään soveltuva koulutusta ja/tai työkokemusta: Matkalla avittavat esimerkiksi erilaiset biologian ja ympäristöpuolen koulutukset, luontokasvatuskokemus, pedagoginen osaaminen tai esimerkiksi museoalan tuntemus.
  • Itsenäinen työote ja hyvä organisointikyky: Kykenet vetämään yhdistyksen johtokunnan ja projektipäällikön ohjauksessa projektia eteenpäin pääosin itsenäisesti. Pystyt aikatauluttamaan työtäsi, asettamaan tavoitteita ja työskentelemään määrätietoisesti ne saavuttaen. Kykenet pitämään langat käsissäsi tilanteiden muuttuessa ja mukauttamaan toimintaasi.
  • Leppoisa ja yhteistyökykyinen asenne: Projektissa työskennellään erilaisten asiakas- ja sidosryhmien kanssa. Hyvät sosiaaliset taidot, rauhallinen asenne ja ongelmanratkaisutaidot ovat tärkeitä osia työkalupakissasi.
  • Luovuutta: Työssä luodaan uudenlaisia toimintamalleja ja se vaatii luovaa otetta asioiden tarkasteluun. Kyky yhdistellä asioita luovasti, romuttaa vanhoja ajattelutapoja sekä keksiä uutta on tärkeä.

Lisäksi olisi mukavaa, jos osa näistä kolahtaa:

  • Kiinnostus luontoon ja luonnonsuojelutyöhön: Meille luonto on tärkeä ja siellä toimiminen mahtavaa. Tehtävässä on paljon helpompi viihtyä ja löytää uudenlaisia toimintamalleja, jos luonto saa sinutkin innostumaan.
  • Järjestö/yhdistyskokemus: Voit olla toiminut esimerkiksi yhdistyksessä aktiivina tai tehnyt työuraasi jonkin järjestön siipien suojassa. Yhdistysmaailman lainalaisuuksien tunteminen helpottaa toimessa luovimista.
  • Ympäristökasvatuskokemus: Aiempi kokemus ympäristökasvatustyöstä on mahtava lisä ja auttaa työssä suuresti.

 

Vapaamuotoiset hakemukset ja CV:t lähetetään osoitteeseen yhdistys[ät]lounaisluonto[piste]net. 31.7.2018 16:00 mennessä. Työpaikasta ja hankkeesta voi kysyä lisätietoja Tarja Jaakkolalta (050 4619629 tai yhdistys[ät]lounaisluonto[piste]net). Elokuun ensimmäisillä viikoilla hakemukset käydään läpi ja haastattelut järjestetään viikoilla 34 ja 35. Tehtävässä voi aloittaa joustavasti syys-lokakuussa 2018.

Työ on määräaikainen johtuen hankerahoituksesta. Esiselvityshanke on saanut rahoitusta EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta sekä LounaPlussa-leaderryhmästä.