Mobiiliopastukset ja -kierrokset

Museolla on käytössään erilaisia mobiiliopastuksia. Niitä voi tulevaisuudessa käyttää myös omalla laitteellaan, mutta toistaiseksi ne ovat helpoimmin saavutettavissa museon omilla lainalaitteilla. Kierrokset tarjoavat mahdollisuuden nähdä tuttu näyttely hieman eri vinkkelistä ja pakottavat katsomaan esineitä ympärillä tarkemmin.

Mobiiliopastuksia ja -kierroksia uudistetaan jatkuvasti eli saatavilla olevat kierrokset sekä sisällöt vaihtelevat ajankohdasta toiseen. Tiedotamme voimassa olevista opastuksista näillä sivuilla sekä museolla.

Mobiiliopastukseen voi ottaa osaa helposti: Saavu museolle, pyydä virkailijalta tiskillä lainaan mobiililaite ja kuuntele ohjeet. Sen jälkeen voit kiertää kierroksen omaan tahtiisi. Kierrokset sopivat niin nuorille kuin vanhoillekin, eikä aiempaa kokemusta mobiililaitteista vaadita.

Mobiilina tällä hetkellä:

Eläinuskomukset, rastirata: Selvitä, mitkä eläimet lymyilevät vanhojen uskomusten ja kuvausten takana! Kierroksella selviää, minkä linnun on uskottu kutsuvan kuolemaa ja mitä eläintä on nimitetty roiskusääreksi. Kierros on rakennettu vaihtuvan näyttelymme teemassa ja se on laadittu alkujaan kulttuuripassirasteja suorittaville 3-4 -luokkalaisille. Rata soveltuu lisäksi erinomaisen hyvin koko perheelle -tarvittaessa aikuiset voivat lukea vihjeet ja koko perhe etsiä yhdessä oikeita eläimiä.