Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistys ry. hakee vuoden määräaikaiseen tehtävään hankevetäjää

Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistys on vuodesta 1951 lähtien toiminut paikallinen luonnonsuojeluyhdistys. LHLY ry toimii Lounais-Hämeen alueella (Forssa, Humppila, Jokioinen, Somero, Tammela, Urjala ja Ypäjä). Yhdistyksen toiminnan kulmakivet ovat rauhoitus- ja suojelutoiminta, ympäristökasvatustyö sekä tutkimus- ja museotoiminta. Jäseniä yhdistyksellä on noin 900. Yhdistys ylläpitää lisäksi Forssan luontomuseota.

Hankevetäjä työskentelee Luonto lähellä -esiselvityshankkeessa. Hankkeen tavoitteena on kartoittaa yhdistyksen ja museon nykyinen lapsi- ja nuorisotoiminta, kehittää sitä eteenpäin eri yhteistyötahojen kanssa, pilotoida lupaavimmat toimintamuodot sekä raportoida hanke.

Tehtävässä pärjätäksesi sinulla täytyy olla:

  • Tehtävään soveltuva koulutusta ja/tai työkokemusta: Matkalla avittavat esimerkiksi erilaiset biologian ja ympäristöpuolen koulutukset, luontokasvatuskokemus, pedagoginen osaaminen tai esimerkiksi museoalan tuntemus.
  • Itsenäinen työote ja hyvä organisointikyky: Kykenet vetämään yhdistyksen johtokunnan ja projektipäällikön ohjauksessa projektia eteenpäin pääosin itsenäisesti. Pystyt aikatauluttamaan työtäsi, asettamaan tavoitteita ja työskentelemään määrätietoisesti ne saavuttaen. Kykenet pitämään langat käsissäsi tilanteiden muuttuessa ja mukauttamaan toimintaasi.
  • Leppoisa ja yhteistyökykyinen asenne: Projektissa työskennellään erilaisten asiakas- ja sidosryhmien kanssa. Hyvät sosiaaliset taidot, rauhallinen asenne ja ongelmanratkaisutaidot ovat tärkeitä osia työkalupakissasi.
  • Luovuutta: Työssä luodaan uudenlaisia toimintamalleja ja se vaatii luovaa otetta asioiden tarkasteluun. Kyky yhdistellä asioita luovasti, romuttaa vanhoja ajattelutapoja sekä keksiä uutta on tärkeä.

Lisäksi olisi mukavaa, jos osa näistä kolahtaa:

  • Kiinnostus luontoon ja luonnonsuojelutyöhön: Meille luonto on tärkeä ja siellä toimiminen mahtavaa. Tehtävässä on paljon helpompi viihtyä ja löytää uudenlaisia toimintamalleja, jos luonto saa sinutkin innostumaan.
  • Järjestö/yhdistyskokemus: Voit olla toiminut esimerkiksi yhdistyksessä aktiivina tai tehnyt työuraasi jonkin järjestön siipien suojassa. Yhdistysmaailman lainalaisuuksien tunteminen helpottaa toimessa luovimista.
  • Ympäristökasvatuskokemus: Aiempi kokemus ympäristökasvatustyöstä on mahtava lisä ja auttaa työssä suuresti.

 

Vapaamuotoiset hakemukset ja CV:t lähetetään osoitteeseen yhdistys[ät]lounaisluonto[piste]net. 31.7.2018 16:00 mennessä. Työpaikasta ja hankkeesta voi kysyä lisätietoja Tarja Jaakkolalta (050 4619629 tai yhdistys[ät]lounaisluonto[piste]net). Elokuun ensimmäisillä viikoilla hakemukset käydään läpi ja haastattelut järjestetään viikoilla 34 ja 35. Tehtävässä voi aloittaa joustavasti syys-lokakuussa 2018.

Työ on määräaikainen johtuen hankerahoituksesta. Esiselvityshanke on saanut rahoitusta EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta sekä LounaPlussa-leaderryhmästä.

Yhdistyksen vuosikokous su 11.3.

Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistys ry:n vuosikokous järjestetään sunnuntaina 11.3. Forssan luontomuseon Brander-salissa. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja valitaan edustajan Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin kokouksiin. Kokouspaikan tarkka osoite on Wahreninkatu 4, A-rappu, Forssa. Tervetuloa!

 

Museon julkisivu

Suojeluvaliokunnan kokous 21.2.2018

Yhdistyksen suojeluvaliokunta järjestää Forssan luontomuseolla kokouksen keskiviikkona 21.2. kello 18-20.
Somero 4 Somerniemen vanha metsä
Kokouksessa käsitellään kaivosasioita ja alueen ilveksen kaatolupia. Lisäksi valiokunta laatii suuntaviivoja toimintasuunnitelmaansa varten. Kokous on avoin kaikille, tervetuloa!

Lintuilta Brander-salissa 29.1.2018

carmea_06012013_sveistola

29.1. maanantaina järjestetään Luontomuseon Brander-salissa kello 18:00 alkaen. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Lounais-Hämeen lintuharrastajat ry:n kanssa. Tilaisuudessa kerrotaan ilmastonmuutoksen vaikutuksista Lounais-Hämeen lintuihin, keskustellaan ajankohtaisista aiheista ja ihastellaan Matti Koppasen lintukuvia. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Brander-sali, Wahreninkatu 4, A-rappu (Luontomuseon sisäänkäynti).

Hämeen maakuntakaavan lausunto

Yhdistys on antanut lausunnon koskien Hämeen uutta maakuntakaavaa. Lausunnossa maakuntasuunnitelmaan ja -ohjelmaan kaivattiin lisää konkretiaa ja selkeää sitoutumista eri tavoitteisiin.

Kalkkimaki

Kuva: Mikko Hovila

Lisätarkennuksia ja kouriintuvia suunnitelmia toivottiin esimerkiksi luonnonarvojen kunnioittamisen toteuttamiseen kaivostoiminnan yhteydessä. Lausunnossa esitettiin myös, että suunnitelmaan kirjataan vaatimus, että virkistyskäyttöön soveltuvien alueiden luontoarvot, saatavuus ja palveluvarustus säilytettäisiin laadukkaina. Yhdistys esitti, että Kanta-Hämeen suojelualueverkoston kattavuuden tulisi vastata kansallisia ja kansainvälisiä tavoitteita.

Lausunnon löydät kokonaisuudessaan pdf-tiedostona täältä.

Sieninäyttely 17.9. museolla

Perinteinen sieninäyttely järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 17.9. klo 12-16 Forssan luontomuseolla. Näyttely kootaan totuttuun tapaan museosalin etuosaan. Esillä on luonnosta tällä hetkellä löytyvää lajistoa: myrkky-, ruoka- ja muita sieniä. Tapahtumaan voi tuoda myös omia sieninäytteitään määritettäväksi. Asiantuntijoina paikalla ovat sienineuvojat Liisa Poso ja Annukka Partanen.

sieni

Forssan Martat järjestää tilaisuudessa kahvitarjoilun. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta Marttojen pöydästä voi ostaa myös arpoja eli käteistä kannattaa varata mukaan.

Lisätietoja löytyy tapahtuman FB-sivuilta.

Kasviretki Kivijärvelle 12.8.2017

12.8.2017 klo 9.30-15.00 Hämeenlinnan kirjastolta Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin, Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistyksen kasvikerhon ja luonnonperintösäätiön yhteinen retki Kivijärvi-Kaakkosuon eli Branderin luonnonsuojelualueelle Forssaan. Oppaana Simo Veistola Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistyksestä.
Varaudun eväin ja säänmukaisin varustein. Ilmoittautumiset Heli Jutilalle (heli.m.jutila@gmail.com). Kerro, tuletko Hämeenlinnan kirjastolle ja tarvitsetko kyydin.

Kivijärvi 2009

Museo juhlii 15.6. Suojassa -näyttelyn avajaisia sekä 30 vuottaan Kehräämöllä. Samalla avaamme museon kesäkauden. Tervetuloa siis juhlimaan kanssamme! Ohjelmaan kuuluu niin yleisöopastuksia kuin lähiluonnon hyvinvointiin liittyviä työpajoja. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Screen Shot 2017-05-24 at 10.59.57

Ohjelma:

Museokorttijahti: Näyttelyyn on piilotettu yksi Museokortti, jonka löytäjä saa omakseen. Jahtiin voi osallistua niin pitkään kunnes kortti löytyy.

11:00 yleisöopastus uuteen näyttelyyn. Opastus kestää noin 40 minuuttia.

12:00 Roska päivässä –liikkeen Miniroskis –työpaja. Osallistujat pääsevät tuunaamaan itselleen miniroskikset, joihin voi laittaa kätevästi esimerkiksi tupakantumpit, purukumit ja karkkipaperit. Työpaja on maksuton.

14:00 yleisöopastus uuteen näyttelyyn. Opastus kestää noin 40 minuuttia.

15:00 Roska päivässä –liikkeen vetämä roskakävely starttaa museon edestä ja kestää noin tunnin.

Koko tilaisuuden ajan:
Mehu/pullatarjoilu
Loimi-Hämeen jätehuollon infopiste
Vaihtuvien näyttelyiden tilassamme on esillä Forssan seudun kamerat ry:n luontokuvanäyttely.

Luonnonkukkien päivän retki lauantaina 17.6.

Luonnonkukkien päivän retki järjestetään tänä vuonna Urjalassa, yhdistyksemme luonnonsuojelualueella Kivijärvellä. Lähtö starttaa kuitenkin Forssasta, kirjastotalon/luontomuseon parkkipaikalta (Wahreninkatu 4) kello 10:00. Jos olet kyytiä vailla, vinkkaathan siitä ilmoittautumisessasi, jotta osaamme varmistaa että kaikille löytyy istumapaikka jonkun autosta. Mukaan voi liittyä myös suoraan Raikon luonnonsuojelualueen puomilla kello 10:30. Tästä joku kyseli. Oppaana retkellä toimii Mikko Hovila. Retkelle mahtuu mukaan 25 ensinnä ilmoittautunutta.

Keto-6

Mukaan retkelle: Sään mukainen varustus, kumisaappaat.

Ilmoittautumiset: yhdistys [ät] lounaisluonto.net

Lisätiedot: yhdistys [ät] lounaisluonto.net tai o40 076 9425